a
  CONSTRUITI UNELTELE VIITORULUI

     
Definitia acestui termen inseamna deosebirea unor elemente de opusul lor. Capacitatea de a determina ca un lucru e bun si de a-l deosebi de cele rele se incadreaza la discernamant.
Daca tu stii ce e bine pentru tine si ce iti face rau se considera ca ai discernamant. Si totusi cati dintre noi avem discernamant?
Cu totii traim experientele ciudate si naucitoare ala Planului Fizic. O parte din oameni reusesc sa isi puna intrebari despre ceea ce li se intampla, in timp ce marea majoritate cauta doar vinovati pentru a-i acuza.
Foarte putini isi dau seama, realizeaza, constinetizeaza, pricep, inteleg ca Planul Fizic este dual, el continand si Binele si Raul .
Ca sa evoluezi, in decursul existentelor in care sufletul tau trece succesiv dintr-o viata in alta, schimband trupuri de diverse forme, culori si alte elemente definitorii, sufletul tau trebuie sa GESTIONEZE si Binele si Raul.
Pentru a trai experienta completa a Planului Fizic trebuie sa te descurci si cu Raul la fel ca si cu Binele.
Raul nu este un inamic, asa cum Binele nu este un aliat!... Binele si Raul sunt cele doua extreme ale Planului fizic. Intotdeauna situarea excesiva intr-o extrema nu va duce la nimic bun.
Si atunci daca intelegi cum functioneaza Planul Fizic vei incerca, te vei stradui sa gestionezi si Raul la fel cum gestionezi si Binele.
Ele sunt la fel, au aceeasi natura existentiala si sunt doua capete ale aceleiasi realitati.
Cand intelegi asta si ajungi sa gestionezi Binele si Raul la fel de usor, atunci se chiama ca ai gasit cheia existentei in Planul Fizic.
Si atunci trebuie sa iti revizuiesti criteriile valorice si reperele de tot felul pe care ti le-ai format in decursul tuturor existentelor.
Si abia atunci incepe viata in Planul Fizic, viata traita constient de realitatea fizica si de criteriile corecte de evaluare.
Traim de cativa ani o realitate a prezentului si viitorului care nu prea mai are nici un fel de legatura cu trecutul, cu tot ce a insemnat Cunoasterea. Tot ce vine din trecut ar fi bine sa ramana acolo.
Am stors la maxim resursele cunoasterii antice incat nu prea a mai ramas mare lucru. Lasati trecutul la locul lui si construiti viitorul!
In lumea prezentului si viitorului, trebuie construit totul. Si cunoasterea si criteriile, si reperele, si instrumentele necesare evolutiei.
Nimic din ceea ce a fost Cunoastere nu mai are relevanta! Totul trebuie facut in prezent cu si prin Fortele Sufletului. Acele Forte fecundate de Impulsul lui Hristos.

CONSTRUITI UNELTELE VIITORULUI!!!

Cele create, generate si plasmuite de Universul Cunoasterii Sufletesti...
Cercetati-va sufletele! Blocati temporar mintea si lasati sufletul sa va arate calea, uneltele si reperele Prezentului si Viitorului.
Toate valorile prezentului si viitorului trebuie obtinute cu si prin Suflet. Cele ale mintii sunt depasite... Nu mai alergati dupa cunoasterea veche! 
E pierdere de timp si resurse...
Foate putine elemente ale cunoasterii trecutului supravietuiesc in Prezent si Viitor. Acestea sunt cele bazate pe Realitati Naturale, neinterpretabile, imposibil de alterat prin interventiile mintii....Mintea il poate pacali pe om, dar Sufletul nu are aceasta capacitate. El este mereu sincer!...
Fiti corecti cu voi insiva, pastrati-va amintirile trecutului si apucati-va repede de construit uneltele viitorului!


28.05.2019
Alexandru Nicolici