a
  SFANTUL THEODOSIE CEL MARE

    
In 11 ianuarie are loc pomenirea cuviosului Teodosie cel Mare, începatorul vietii de obste si dascalul pustiului.

Cuviosul parintele nostru Teodosie era de fel din satul Mogarisos din Capadocia; tatal sau se numea Proeresie si mama sa Evloghia, si erau amândoi credinciosi si cucernici. Teodosie a intrat în viata calugareasca, si luând haina aceasta, a pornit spre Ierusalim, când se adunase la Calcedon Sinodul al patrulea Ecumenic, la anii 451; si trecând prin Antiohia s-a dus la marele Simeon Stâlpnicul, de la care a deprins înclinarea spre viata cea îmbunatatita si care i-a proorocit ca va fi pastor peste multe oi cuvântatoare. Apoi a sihastrit lânga un oarecare Longhin, în jurul Ierusalimului. În urma s-a dus într-un munte, unde era o pestera si acolo a petrecut viata aleasa, ajungând la atâta înfrânare, încât timp de 50 de ani n-a gustat pâine, ci numai ierburi si roade de finic. Rugaciunea lui era neîncetata si lacrimile de pe obraz nu i se uscau niciodata. În jurul lui s-au strâns ucenici multi, care îi ascultau.

 
Sfantul Theodosie cel Mare este intemeietorul vietii de obste monahala. A trait in secolul 5. A plecat la Bethleem sa caute locul unde au poposit cei 3 Magi, inainte de a se inchina lui Iisus.
El a facut un pact cu Dumnezeu si acesta suna cam asa: Doamne, am pus cativa carbuni in aceasta ulcica. In momentul cand ajung la locul unde au poposit magii, aprinde Tu carbunii.
Carbunii s-au aprins cand a ajuns la Pestera de la manastirea actuala de langa Bethleem.
 


 

Toti cei care au nevoie de ajutor pentru repararea Corpului Fizic ar putea sa se adreseze cu cerinte la Sf Theodosie cel Mare astazi si in orice alta zi.
E suficient sa aprindeti o lumanare sau mai multe si sa ii prezentati sfantului ce anume vreti sa va repare la nivel de sanatate fizica.
 
Pentru cei care au fost in Israel, in Bethleem si au stabilit o conexiune cu manastirea sfantului Theodosie e suficient sa se conecteze acolo si apoi sa comande sanatate pentru organele lor bolnave.
 
Unul dintre obiectivele pe care le vizitam in cadrul Programului de Evolutie Individuala (P.E.I.) in cadrul Stadiului 3, care se desfasoara in ISRAEL este Manastirea Sf. Theodosie cel Mare, din Bethleem, Pestera  Magilor  (Iisus1) în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia - mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma și Damian).


11.01.2021
Alexandru Nicolici