introducere

       Am scris ieri un articol intitulat ”Tristețea gnomilor” în care descriam starea pe care am simțit-o la recenta vizită la cetățile dacice din Munții Orăștiei.
       Pentru că probabil mulți au fost contrariați de gustul amar pe care îl emanau rândurile scrie și pentru a putea înțelege corect starea de fapt a lucrurilor din această perioadă, încerc să ofer elemente suplimentare, lămuritoare.
       Mai întâi trebuie să definim cât mai exact termenii specifici prin care se delimitează forțele și ființele care participă la acest proces.
         Am structurat cîteva elemente definitorii, intr-un scurt articol, pe care ulterior îl voi dezvolta și îmbogăți cu detalii, despre Ființele Spirituale și Entitățile de Lumină și Iubire.
        Este important să înțelegem locul și rolul fiecărei ființe care este implicată sau vizată de actualul proces de transformare și schimbare, prilejuit de înlocuirea Lumii Vechi cu cea Nouă. Articolul poate fi cititi la adresa http://www.nicolici.ro/articol.php?id=21
        În următorele 22 de zile, până la Marea Schimbare, voi încerca să scriu ce și cum se va petrece la Solstițiul de Iarnă din 21 decembrie, încercând să ofer o perspectivă cât mai clară asupra evenimentelor care se vor produce.
        Accesul la detaliile schimbării este permis tuturor celor al căror suflet a fost trezit și îi invit pe toți cei care au posibilitatea să contribuie cu atât cât vor și pot, pentru ca împreună să putem face un tablou general cât mai clar, exact și complex.

       ”Lumea se va schimba și voi trebuie să vă schimbați. Tăiați de la rădăcini (care sunt foarte adânc înfipte în suflet) tot ceea ce nu e potrivit cu timpurile care vin. Poate apărea durere și suferință, dar, acestea  sunt de scurtă durată, dacă faceți lucrurile din inimă și cu Conștiinta Divina care e în voi.
         Lumea veche se dărâmă. Nimic nu va mai funcționa ca și inainte. … mai trebuie să învățați și răbdarea.
        Oricum, in cazul lansării acțiunilor armonioase, în concordanță cu Legile Divine, efectul va apărea cu siguranță, deci nu trebuie să disperați nici un moment.

        Trăind în armonie, veți fi adevărate Ființe de Lumină, care-I manifestă pe Tatăl, Fiul și Sfântul Duh și nimic nu vi se va părea greu sau întristător.

       Lăsați lumea veche să se ducă, să cadă, să fie dezintegrată. Mugurii și semințele noi să înflorească în voi, să prindă viață și să crească. Nu uitați TOTUL este în ARMONIE!”

 


despre fiintele spirituale

        Lumea ființelor spirituale este formată din cele 9 Ierarhii Spirituale (”cele 9 cete îngerești”- cum le definea Dionisie Areopagitul), Spiritele Elementare, sfinții și oamenii - care manifestă cel puțin statutul de ființă spirituală.Toate acestea formează împreună categoria de Entități de Lumină și Iubire.
 
      Cele 9 Ierarhii Spirituale (îngeri, arhangheli ... serafimi) care sunt ființe spirituale, Spirite ale Cerului,  care se pot manifesta în Planurile Sufletesc și Spiritual și care au conștiență de sine individualizată. Ele pot acționa asupra Planului Fizic în mod direct, ci doar cu ajutorul unor ființe spirituale din Planul Fizic.
        Spiritele Elementare, gnomii, ondinele, silfele și salamandrele sunt spirite ale Pământului, Apei, Aerului și Focului. Acestea sunt ființe spirituale, care nu aparțin celor 9 Ierarhii și care se  manifestă în Planul Fizic, având posibilitatea de a-l transforma și modifica, în mod direct fără ajutor. Ele nu au conștiență de sine individualizată, ci doar  conștiință de grup, deciziile lor de manifestare fiind coordonate de un spirit - șef, spirit - coordonator, care, de obicei, are rang de arhanghel. 


Omul este ființă spirituală, care atunci când se află în Planul Fizic, are posibilitatea de a acționa total asupra acestuia. Când se află în Planul Spiritual el poate acționa limitat și indirect asupra Planului Fizic.

           Entitățile de Lumină și Iubire sunt:

l  Entitățile care formează cele 9 Ierarhii Spirituale (îngeri, arhangheli,... serafimi)

l  Spiritele Elementare (gnomi, ondine, silfe și salamandre)

l  Sfinți (oameni-lux), care și-au trăit viața cu un statut înalt, dobândit prin efort propriu, care au demonstrat practic un înalt nivel de performanță sufletească și/sau spirituală, care și-au perfecționat corpurile până la nivelul la care corpul eteric nu s-a mai desprins de corpul fizic (moaște) și care acum nu sunt încarnați în Planul Fizic. Există posibilitatea ca acești oameni să nu fi reușit încă să finalizeze realizarea celor 144 de Lecții de Viață, chiar dacă în viața x au bătut recordul și au ajuns sfinți. Chiar și sfinții trebuie să bifeze toate cele 144 de lecții de viață, așa că revin în Planul Fizic până le vor face pe toate. Cei care au ajuns sfinți și au bifat și cele 144 de lecții, au oricând posibilitatea de a reveni în Planul fizic în mod voluntar, la cererea lor.

l  Oameni care manifestă cel puțin statutul de Ființă Spirituală. Aceștia sunt oamenii conștienți de existența lor eternă ca ființe spirituale și manifestă cel puțin acest statut prin gandurile, faptele și acțiunile lor.

Tabelul Ființelor Spirituale

Entități de Lumină și Iubire

Cele 9 Ierarhii Spirituale
SERAFIMII     
HERUVIMII   
TRONURILE    DOMINĂRI        VIRTUŢI          
PUTERI
ARHAI
ARHANGHELI
ÎNGERI
Spiritele Elementare
Gnomi
Ondine
          Silfe              Salamandre
Sfinți (oameni - lux) oameni care au făcut ”record” in viața ”x”
Oameni cu statut de Ființe Spirituale

                                   
29.11.2012
Alexandru Nicolici