Introducere în Astrologia Sufletului

        Calendarul Maya a indicat finalul Lumii Vechi, în 21 decembrie 2012, la ora 13,11 minute ora României, în momentul Sostițiului de Iarna din 2012, adică la intrarea Soarelui în zodia Capricornului. Acest moment a marcat un final de ciclu evolutiv, finalul unui An Cosmic (sau Anul lui Platon), care are o durata de 25.920 de ani terestri.
        ”Lumea Veche” s-a încheiat, dar tot atunci a început ”Lumea Nouă”, o lume despre care Andre Malroux spunea ca: ”va fi spirituală (religioasă), sau nu va fi deloc!” 
        Nu s-a terminat lumea, de tot, inclusiv fizic, ci doar s-au schimbat regulile, reperele, criteriile și instrumentul majoritar a devenit Sufletul, cel care se luptă acum pentru a-și regla conturile cu Mintea și a stabili un raport funcțional, eficient și constructiv de coabitare.
        Lumea veche  este expresia maximă a ceea ce poate oferi cunoașterea materială, fizică. Lumea Nouă este cea în care pe lângă fizic intră în joc cu drepturi egale, sufletul și spiritul. Sunt mulți oameni care au trăit și probabil vor continua să trăiască fără hrană sufletească, ei fiind cei care se vor chinui. 
        Esența Lumii Noi este simplă: pune suflet în tot ce faci și trăiește lumea prin percepțiile sufletului nu ale minții raționale. Apostolul Pavel spunea în Epistola a 2-a către Corinteni: ”Gândiți cu inima, nu cu mintea!”
           Oamenii ar fi bine să se sperie doar de consecințele faptelor pe care le comit zilnic, deoarece acestea generează efecte care ne afectează viața! Ar fi bine ca oamenii să nu își mai facă singuri atît de mult rău., încât am ajuns să nu mai avem nevoie de dușmani pentru că reușim să ne facem singuri tot ce poate fi mai rău. Ziua de 22 decembrie 2012 a trecut si noi suntem tot aici și ne continuăm existența ca și până acum, fără să schimbăm nimic în gândurile, sentimentele și faptele noastre. Asta este cea mai mare catastrofă - să continuăm să trăim la fel de inconștienți și nepăsători ca și până acum!
          Mecanica cerească are reguli precise și am trecut de un final de ciclu și am început unul nou. Fiind vorba de Anul lui Platon, sau Anul Cosmic și el definește unul din cele două timpuri.
           Timpul terestru este cel în care Soarele înconjoară cercurl zodiacal în 365 de zile si un sfert.
        Timpul Cosmic, cel al Divinității, este cel definit de Anul lui Platon care este egal cu 25.920 de ani tereștri. Timpul terestru conține reperele după care funcționează raționamentele Minții noastre și avm nevoie de ele și în viitor. Timpul Cosmic este cel în care se exprimă sufletul nostru, Suflet care se refugiază pentru a face o baie de timp Divin în fiecare noapte când dormim. Sufletul își trăiește timpul său în vis, acolo unde reperele timpului terestru nu mai sunt valabile. Sufletul are nevoie stringentă de a/și trăi perioada sa de regăsire în timpul Divin, altfel omul poate suferi grave afecțiuni neurologice.
           Astrologia clasica este știința care se adresează minții umane și detaliază influentelor astrelor asupra manifestarilor si comportamentului uman, fiind o astrologie specifica Trupului, format din cele 3 corpuri: fizic, eteric si astral. Ea este o astrologie de manifestare, cu specific exterior.
           Astrologia Sufletului detaliază influenta astrelor asupra evolutiei sufletului uman, format din sufletul senzației, sufletul rațiunii și sufletul constienței. Este o astrologie care reflecta colaborarea și interactiunea sufletului uman cu Ierarhiile Spirituale si poate fi folosita ca instrument de evolutie pentru corpurile 4, 5 și 6.
           Astrologia sufletului opereaza in 4 dimensiuni, nu in 3 ca astrologia clasica si depășește coordonatele specifice ale unui triunghi, ajungând la complexitatea unei piramide având ca bază acel triunghi. Ea este o astrologie de modelare și desăvârșire a sufletului, cu specific interior.
- Va urma –

25.10.2013
Alexandru Nicolici