O NAVa NUMITa ROMÂNIA

       La câteva luni de la integrarea în UE, România arată minunat. Deja mai marii de la consiliul Europei regretă adânc primirea românilor în uniune și nu prea mai știu cum să dea înapoi. Integrarea româniei va aduce UE probleme inimaginabilepe care ei nu și le-au imaginat. Inventivitatea și originalitatea românească ating în această perioadă o cotă de record, viața depășind cu mult cele mai futuriste scenarii posibile. Ce se întâmplă acum în România este curat istorie. Adică ce se întâmplă? Păi nu mare lucru!
      Avem un președinte în stare de suspendare care se războiește mirobolant cu primul ministru și cu parlamentul, schimbând lovituri radicale și năucitoare. Mai avem un parlament în care nu există o majoritate funcțională, un guvern cu miniștri demisionari, dar nerevocati, sau blamați prin moțiuni de cenzură, dar care sunt menținuți în funcție și lăudați de comisarii europeni. Ceea ce se petrece în politica românească actuală depășește celebrele scrieri ale lui Caragiale. Farfuridi, Trahanche și Tipătescu sunt mici copii pe lângă onor potentații actuali, corifei de mare prestigiu și vestit renume la nivel european.
      Navigând pe o mare furtunoasă, atacat din mai multe direcții de către noul consilier strateg al liberalilor, președintele se vede nevoit să apeleze la toate resursele pentru a face față atacurilor. Nu m-ar mira ca în aceste condiții să trateze România ca pe o nava aflată în pericol de a eșua și să ia decizii radicale, de genul aruncăm peste bord tot ce este în plus. Adică o parte din foștii aliati sau poate chiar pe toți, dacă situația o cere. Foarte mulți uită că specificul profesiei actualului ocupant al celui mai înalt fotoliului de la Cotroceni, l-a modelat pentru situații de criză și că un căpitan nu își abandonează nava, ci face totul, absolut totul, pentru a o menține pe linia de plutire și a o duce la destinație.
      În concluzie, termenii ecuației sunt foarte clari: avem un președinte (comandant de navă) și o navă (România), care vor ajunge acolo unde vrea comandantul. Toți ceilalti, guvern, parlament, partide, sunt elemente dispensabile, iar dacă situația o cere, atunci vom renunța, temporar bineînțeles, și la drepturile și libertățile democratice.
      Dacă democrația îl va împiedica pe comandant să salveze nava și să o ducă la destinație, atunci o vom arunca peste bord. Nava să ajungă unde trebuie!  Restul e doar politică, sau nici nu mai contează.
      E frumos în România. Se trăiește interesant pe meleagurile noastre. Dar, bineînțeles, este greu de înțeles cum funcționează țara aceasta și cum trăiesc locuitorii ei. Pentru Europa, România și românii sunt o mare enigmă și vor continua să rămână așa încă mult timp. Regretele europenilor încep să devină vizibile și chiar ajung să se întrebe: ”Cine ne-a pus să-i băgăm pe ăștia în Uniune? ”
      Răspunsul este simplu, dar neconvenabil. Dacă aveau nevoie de țara asta de ce au neglijat faptul că este locuită? Este periculos să subestimezi potențialul de manifestare al românilor, pentru că sunt mult prea imprevizibili. Pentru o societate așezată, reglementată, obișnuită cu respectarea regulilor și procedurilor, contactul cu stilul atipic al românilor naște nedumerire și stupoare. Europenii nu pot înțelege mecanismele de gândire ale românilor specializați în ”lasă că merge și așa!”. Stilul  original de a rezolva problemele, filozofia lui: ”eu ma descurc că doar noi fi prost!”, sunt dincolo de puterea de înțelegere a europenilor. Și atunci ne vor lăsa în pace să ne manifestăm de capul nostru și să apărem formal pe lista țărilor membre. România este pe cale sa obțină clauza de originalitate europeană, cea care ne va permite să acționăm în stilul nostru românesc, în, pe lângă și pe dedesubtul mecanismelor Uniunii europene. Suntem și vom fi cetățeni ai Europei unite, dar noi vom avea voie să ne facem de cap, pentru că noi suntem români și la noi totul trebuie să fie altfel.
      Devine din ce în ce mai palpitant traiul pe meleagurile mioritice! Dă Doamne să iasă bine și nava numită România să ajungă la destinație!
                                                                                                             18.03.2007, Alexandru Nicolici


      Am scris acest articol pentru a atrage atenția asupra unei perioada speciale pe care o traversăm acum. De foarte mulți ani analizez astrograma Lunii Noi pentru a prognoza evenimentele sociale, economice și politice ale momentului. Niciodată nu am întâlnit o astrograma așa cum este cea alcătuită pentru Luna Nouă din 19 martie 2007.
      Prezența a 6 planete în Ascendentul Lunii noi mă face să cred că vom asista la evenimente originale, trăznite, șocante, chiar și pentru noi românii care suntem obișnuiți cu ciudățeniile.
       Marte și Neptun în conjuncție în Vărsător, ambele în opoziție cu Saturn retrograd din Leu afectează axa 1-7 ceea ce va deteriora relațiile internaționale ale României. (O consecință este faptul că, printre altele, UE dă în judecată România la Înalta Curte de Justiție de la Bruxelles, pentru taxa de mediu aplicată automobilelor.)
       Mercur în Pești ceea ce face ca modul de comunicare să fie marcat de secretizare, intrigi și jocuri de culise.
     Uranus în Pești în conjuncție cu Nodul Nord și în careu cu Jupiter afectează grav activitatea justiției și structura spirituală a poporului român. (Acum în postul Paștelui asistăm la o bătălie violentă și absurdă în loc să ne reculegem pentru a putea percepe realitatea subtilă a momentului Învierii).
     Conjuncția Sare-Lună aflată în Pești formează careu cu Pluto din casa a 11-a ceea ce blochează și aruncă în aer prin transformări radicale Parlamentul.
   Toate aceste elemente sunt poziționate în Ascendentul temei Lunii Noi, cel care dă tonalitatea perioadei și principalele manifestări ale acestor săptămâni.
Am atasat acestui articol o ilustrație care prezintă o navă condusă de un comandat și aflată sub 3 pavilioane: românesc, UE și NATO:

Este realizată de Alexandru Mihail Nicolici.