TOTUL ESTE RELATIV...
sau
adevarul este la mijloc

  
 
  Acestă afirmație a lui Albert Einstein concretizează una din cele mai profunde comori de înțelepciune pe care divinitatea le-a revelat oamenilor.
    Ea este sinteza celei de a 4-a legi a Creației Universale (legile Kybalion-ului), cele aduse în dar omenirii de către Hermes Trismegistos, părintele inițierii Egiptului Antic.  Enunțul legii Polarității, este următorul: „Totul este dublu; orice lucru are doi poli; totul are două extreme; asemănătorul și neasemănătorul au aceeași semnificație; polii opuși au o natură identică, însă de grade diferite; extremele se ating; toate adevărurile nu sunt decât semiadevăruri; toate paradoxurile pot fi conciliate.”
      Această Lege implică adevărul c㠄totul este dublu”, „totul are doi poli”, „totul are două extreme”. Aceste expresii sunt axiome hermetice care explică vechile paradoxuri: „Teza și Antiteza au o natură identică însă de grade diferite; contrariile sunt asemănătoare și nu diferă decât prin gradul lor; polii opuși se pot concilia; extremele se ating; totul este și nu este în același timp; toate adevărurile nu sunt decât semiadevăruri; orice adevăr este pe jumătate fals; toate lucrurile sunt două fețe ale aceluiași lucru”. În orice lucru sunt doi poli, două aspecte opuse, iar contrariile nu sunt în realitate decât două extreme ale aceluiași obiect, între care sunt intercalate grade diferite. Căldura și frigul, deși par opuse, sunt în realitate un singur și același lucru; ele se disting printr-o diferență de grade. Un alt exemplu este dragostea și ura.
      Binele și răul nu sunt decât poli diferiți ai aceluiași lucru. Omul poate decide în orice moment, prin  voință proprie, transformarea Răului în Bine prin aplicarea Legii Polarității.
      Încercând să ofer un exemplu sugestiv și convingător, am lansat în urma cu două luni un exercițiu de definire a unor calități și defecte. La un curs în Oradea am rugat persoanele participante sa scrie câteva calități și defecte pe care și le atruibuie. Am lansat aceeași invitație pe lista de discuții astrolog@yahoogroups.com si am avut surpriza să constat că foarte mulți oameni au marșat la acest exercițiu. A rezultat  o lista cu 60-70 de calități puse în corespondență cu defectul lor. O puteți consulta în secțiunea Files a grupului ASTROLOG  (http://groups.yahoo.com/group/astrolog/files/).
      În Planul fizic, orice manifestare este doar o jumătate de aspect, este doar o față a unei situații, binele și răul nu sunt decît doar fețe ale aceleiași realități fizice.
      Ceea ce pentru un om este un „bine”, pentru altul poate fi un „rău”.
      Acesta este un mare adevăr pe care ar trebui să îl lăsăm să pătrundă în ființa noastră și să îl simțim cu inima. Aplicarea îndemnului sf. apostol Pavel: „Gândiți cu inima nu cu mintea!” este cheia pentru obținerea unei viziuni corecte asupra „realității” Planului Fizic.
      Aici, pe Pământ, totul este relativ, totul este dublu, orice lucru se manifestă pe coordonatele a două extreme. Dincolo, în lumea sufletească, spăirituală există doar soluția unică, cea corectă. Acolo greșeala, răul nu sunt posibile. Aceasta exclude posibilitatea de a putea evolua, aceast㠄dureroasă și sublimă plăcere” nefiind realizabilă decât în Planul Fizic. În acest Plan Fizic în care toți aterizăm strigând și plângând și de unde mulți nu ar mai vrea sa plece niciodată.
      Aceasta însemna că și astrologia, știință sau artă, care se manifestă în Planul Fizic ar trebui să fie privită la fel ca orice lucru manifestat pe Pământ. Adică cele 12 zodii să nu mai fie privite distinct. Ele ar trebui să fie studiate, percepute și interpretate ca un sistem de 6 axe.
Berbec –Balanță      (Afirmare de sine – Integrare socială),  
Taur – Scorpion       (Posesiune și Dăruire),
Gemeni – Săgetător (Inteligenț㠖 Înțelepciune),
Rac – Capricorn       (Simțire – Eficiență),
Leu – Vărsător         (Comandatul - Coechipierul),
Fecioar㠖 Pești       (Corectitudinea uman㠖 Corectitudinea Divină)
      Orice om poate decide oricând să se poziționeze la oricare din cele două variante de manifestare ale unei axe astrologice.
      Daca ai un Venus în Fecioară și îți exprimi sentimentele criticându-ți partenerul pentru a-l ajuta să se perfecționeze, poți oricând să decizi să manifești opusul său, adică Venusul din Pești și să te sacrifici pentru a-l face fericit pe cel pe care îl iubești. Nu trebuie să ajungi la extrema reprezentată de Venusul din Pești, ci doar să tinzi către ea, până în momentul când vei ajunge la echilibru, adică la egala distanță între Fecioară și Pești.
      Și așa vom avea o altă percepție asupra elementelor astrologice și a raporturilor astrologiei cu omul, ființă spirituală posesoare de voință proprie și liber-arbitru.
30.07.2009, Alexandru Nicolici