a
  Viata  pe pilot automat
 sau viata traita constient

       Un popor traieste și se manifesta asa cum s-a manifestat în trecutul său apropiat, memoria ultimelor 3 vieți fiind cea care influențeaza dominant comportamentul social al unui neam. Un popor care nu își cunoste istoria este obligat să o repete.
     Orice popor dornic de prosperitate trebuie să faca două lucruri: să își studieze trecutul, istoria, pentru a observa greșelile trecutului și, după identificarea acestora, să decidă să le evite, și să trăiască fiind stăpân pe evoluția sa și decizându-și singur soarta.
     Cercetarea trecutului poporului este absolut necesară pentru rezolvarea greșelilor trecutului. Acest lucru se poate face la școală, prin promovarea istoriei reale, bazate pe informații corecte. O altă cale este promovarea valorilor istorice ale predecesorilor noștri, înțelegerea și popularizarea modului lor de viață.
      Pentru a fi propriul său stăpân, deciziile privind soarta poporului în viitor trebuie luate prin vot, exprimat conform cu criterii corecte de evaluare și în funcție de necesitățile obiective ale epocii, perioadei și fazei de manifestare a umanității.
      Este absolut necesar ca oamenii să fie învățați să respecte criteriile de evaluare bune, corecte, obiective, naturale, să fie conștienți că actul votării este o manifestare a forțelor de voință proprii, aflate în sufletul fiecărui om.
      Omul ”normal” trăieste conform reflexelor, obișnuintelor, apucăturilor formate în trecutul său, în viețile anterioare. Traiul pe pilot automat generează repetarea greșelilor din viețile anterioare.
    Omul cu suflet viu ia decizii conforme cu evaluările forțelor rațiunii existente în sufletul său, în spiritul forțelor Iubirii promovate de Hristos, utilizând cel mai înalt nivel de conștiență pe care îl posedă și cea mai mare capacitate de manifestare a forțelor sale de voință.


           
          A trăi pe pilot automat este pseudo-viața, o manifestare palidă, trăita ca și cum ai fi sub anestezie.
        Viața conștientă este cea în care omul iese de pe pilotul automat și decide să trăiască viața după cum îi șoptește sufletul său, după cum îl ajută nivelul său de conștiență și în funcție de doza de forțe de Iubire pe care reușește să o exprime. 


 18.03.2014